Περιοχή παρέμβασης

Η περιοχή παρέμβασης του προτεινόμενου έργου αφορά στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Τρικάλων, συνολικής έκτασης 23.389 Km2. Βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας και αποτελεί μία από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Συνορεύει δυτικά με τους Νομούς  Άρτας και Ιωαννίνων, βόρεια με το Νομό Γρεβενών, ανατολικά με το Νομό Λάρισας και νότια με το Νομό Καρδίτσας.

Με την εφαρμογή από 1-1-2011 της Νέας αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης (Ν. 3852/7-6-2010) στην ΠΕ Τρικάλων δημιουργούνται οι εξής 4 δήμοι με τη συνένωση των 26 ΟΤΑ που υπήρχαν:

  1. Δήμος Τρικκαίων: Με τη συνένωση των δήμων Τρικκαίων, Εστιαιώτιδας, Καλυβίων, Φαλώρειας, Καλλιδένδρου, Κόζιακα, Παραληθαίων και Παληοκάστρου.
  2. Δήμος Καλαμπάκας: Με τη συνένωση των δήμων Καλαμπάκας, Βασιλικής, Τυμφαίων, Χασίων, Καστανιάς, Μαλακασίου, Κλεινοβού και τη Δ.Κ. Ασπροποτάμου.
  3. Δήμος Πύλης: Με τη συνένωση των δήμων Πύλης, Γόμφων, Πιαλείων, Αιθήκων, Πινδέων, την Δ.Κ. Νεράϊδας και την Κ. Μυροφύλλου.
  4. Δήμος Φαρκαδόνας: Με τη συνένωση των δήμων Φαρκαδόνας, Οιχαλίας και Πελλινέων.

dimostrikkaion